کارشناس: نظر آمریکایی ها در این باره که نمی خواهند یکی از طرف های درگیر در بحران اوکراین باشند با واقعیت ها همخوانی چندانی ندارد
🔹شعیب بهمن، پژوهشگر ارشد در حوزه اوراسیا، به اسپوتنیک گفت: نظر آمریکایی ها در این باره که نمی خواهند یکی از طرف های درگیر در بحران اوکراین باشند با واقعیت ها همخوانی چندانی ندارد. در واقع تحولات اوکراین از ابتدا یعنی از زمانی که درگیری ها آغاز شد اساسا با تحرک و با تحریکات امریکا اتفاق افتاد.
اگر دولت آمریکا دست از تحریکات خودش بر می داشت شاید بحران اوکراین سمت سوی دیگری پیدا می کرد. بنابراین در آغاز این بحران قطعا امریکایی ها دخیل بودند در تداوم بحران هم نقش بسیار پررنگی رو ایفا کردند. حمایت های مالی و تسلیحاتی گسترده آمریکا از دولت زلنسکی در اوکراین عملا باعث تداوم این درگیری و نزاع شده و خوب این رویکردی بوده که آمریکایی ها به شکل آشکار دنبال کردند.
🔹بنابراین این که آمریکایی ها می خواند نقش خودشان را کتمان بکنند با واقعیت همخوانی ندارد. حتی اقدامات فعلی آمریکا در خصوص تحریم مجموعه رسانه ای راشا تودی یا راسیا سیگودنیا نشان از این دارد که آنها حتی نسبت به قدرت نرم روسیه هم دچار چالش شدند و تمایل دارند که این قدرت نرم رو یا قدرت رسانه ای رو به شکل مشخص تا حد ممکن محدود بکنند.
این در حالی است که آمریکایی ها همیشه مدعی آزادی بیان بودند و مدعی حمایت از فعالیت آزادانه رسانه ها بودند و دیگه خودشون در واقع می شود گفت که بیشترین تحریم ها را هم علیه رسانه های کشورهای دیگر اعمال کردند. همه این تحریکات نشان می دهد که آمریکایی ها نقش مهمی هم در تداوم درگیری دارند هم در هدایت افکار عمومی مردم دنیا و حتی حاضر نیستند که عملکرد آزادانه رسانه های روسیه ها رو در این وضعیت تحمل بکنند و تاب بیاورند.