وبینار روابط ایران و ارمنستان، به ابتکار مرکز اطلاعرسانی و روابط عمومی نخستوزیری ارمنستان (SNCO) و با مشارکت جمعی از پژوهشگران ارمنستانی و ایرانی، روز چهارشنبه برگزار شد.
تهران – ایرنا – به گزارش امروز (پنجشنبه) ایرنا، شعیب بهمن، پژوهشگر ایرانی حاضر در این وبینار، برخی زمینه ها را برای توسعه همکاریهای ایران و ارمنستان، دارای اولویت دانست. ساخت جاده جدید گوریس-کاپان، ایجاد و بهرهبرداری از مناطق آزاد میان ایران و ارمنستان، احداث واحدهای اقتصادی و صنعتی توسط ایران در استان سیونیک ارمنستان و کمک ایروان برای تسهیل این امر، گسترش همکاریهای امنیتی و بالاخره، همکاری با روسیه، گرجستان و هند برای احداث دالان خلیج فارس به دریای سیاه و اروپا، شش زمینه مهم و دارای اولویتی است که شعیب بهمن در سخنرانی خود به بررسی آنها پرداخت.
جعفر خاشع، کارشناس مسائل قفقاز، در وبینار بررسی روابط ایران و ارمنستان، تاکید کرد که دو کشور، علاوه بر همکاریهای دوجانبه، باید از ظرفیت منطقهای، مانند سازمانهای منطقه تجاری و مناطق آزاد، بیشتر استفاده کنند.
خاشع با تاکید بر اهمیت ترانزیت در مناسبات بینالمللی آینده در سطح جهان، سرمایهگذاری و استفاده از ظرفیتهای ترانزیتی ایروان و تهران برای همکاریهای منطقهای را ضروری دانست.
احمد کاظمی، تحلیلگر مسائل قفقاز نیز ضمن تاکید بر سیاست ایران مبنی بر “تغییرناپذیری مرزهای رسمی بینالمللی، حل و فصل مسائل از طریق مذاکره و بومیسازی امنیت به معنای جلوگیری از ورود نیروهای فرامنطقهای”، به موضوع گسترش همکاریهای اقتصادی میان دو کشور ایران و ارمنستان پرداخت.
کاظمی نبود برخی زیرساختهای مناسب تجاری، راههای ترانزیتی استاندارد و ضعف اطلاعرسانی را مهمترین چالشهای گسترش روابط بازرگانی میان تهران و ایروان دانست و منطقه آزاد مغری، مسیر جدید ترانزیت ایران و ارمنستان، اتحادیه اقتصادی اوراسیا و دالان بازرگانی خلیج فارس به دریای سیاه را از جمله ظرفیتهای مناسب برای گسترش همکاریهای دو کشور برشمرد.