دوره جامع آموزشی «تربیت پژوهشگر حوزه علوم انسانی» برای نخستین بار در موسسه راهبردپژوهان جهان معاصر برگزار میشود.
دانشجویان و افراد علاقمند به تحقیق و پژوهش برای انجام درست یک پژوهش دانشگاهی و یا تحقیق مورد نیازشان نیازمند داشتن مهارتهایی هستند که به آنها مهارت پژوهشی گفته میشود.
در این دوره دانشجویان و محققان با چگونگی شناخت و یافتن یک مسئله پژوهشی، پروراندن آن، جستجوی مناسب و دستیافتن به اطلاعات جهت انجام تحقیق و همچنین استفاده مناسب و بهینه از ابزارهای در دسترس برای انجام تحقیق بهره میگیرند.
در کنار آن با روشهای استناددهی، چگونگی حفظ پژوهش از سرقت علمی، استفاده و جستجوی بهینه در اینترنت و پایگاههای اطلاعاتی تمام متن، و مسائل جانبی پژوهش آشنا میشوند.
این دوره شامل مواردی است که کمتر در محیطهای دانشگاهی و رسمی آموزش به آنها پرداخته شده و یادگیری آن توسط پژوهشگران در امر پژوهش ضروری است.
از اهداف این دوره میتوان به آشنایی با پیشنیازهای نگارش علمی، آشنایی با ارکان نگارش علمی، چگونگی تعیین موضوع و پروراندن مسئله پژوهش، چگونگی آغاز یک پژوهش(نگارش پروپوزال)، روشهای جستجوی اطلاعات در پایگاههای اطلاعاتی تمام متن و در موتورهای کاوش اینترنت، روشهای صحیح فیشبرداری و ارجاع به منابع و همچنین مطالبی در خصوص دیدگاههای مختلف پروراندن موضوع پژوهش اشاره کرد.
سرفصل های این دوره عبارتند از:
سرفصلها:
١. مفاهیم پایه پژوهش علمی و روش شناسی
٢. جستجوی منابع اطلاعات علمی
٣. اصول، فنون و مهارتهای نویسندگی
۴. روش نگارش پروپزال و پایاننامه
۵. روش نگارش مقاله علمی ـ پژوهشی و انتشار آن
رسالت ما، تسهیل فرایند یادگیری و ایجاد تجارب عینی و عملی برای علاقه مندان به پژوهش و فعالیت های علمی است.
دوره جامع تربیت پژوهشگر، گام های پژوهشآموزی را به شکلی تدوین کرده است تا فراگیران طی مراحل پیشرونده، در فرایند پژوهش درگیر شده و محصول پژوهشی مختص به خود را تولید کنند.