تهیه شده توسط شیوا آبشناس
دانشگاه مریلند در بیست و چهارم فوریه ۲۰۲۱ گزارشی را منتشر کرد که در این گزارش نظرسنجیهای متعددی پیرامون مسائل انتخاباتی در ایران، مسائل و موضوعات سیاسی، اقتصادی و تحریم های ایالات متحده آمریکا بررسی شد.
دانشگاه مریلند در بیست و چهارم فوریه ۲۰۲۱ گزارشی را منتشر کرد که در این گزارش نظرسنجیهای متعددی پیرامون مسائل انتخاباتی در ایران، مسائل و موضوعات سیاسی، اقتصادی و تحریم های ایالات متحده آمریکا بررسی شد.
به گزارش اشپوتنیک – در یکی از نظرسنجی های این گزارش کشور روسیه میان ایرانیان بالاترین درصد علاقه را از میان ۸ کشور (آلمان، روسیه، چین، فرانسه، انگلستان، آمریکا، عربستان، سازمان ملل متحد و امارات متحده عربی) کسب کرد. خبرگزاری اسپوتنیک ایران پیرامون این موضوع با سه شخصیتی که به شکلهای مختلف با کشور روسیه و ایران آشنایی دارند، گفت و گو کرد تا با جویا شدن علاقه شخصی آنها، علت این انتخاب را میان ایرانیان شناسایی کند.
آقای دکتر شعیب بهمن، متخصص مسائل خاورمیانه، روابط ایران، روسیه و قفقاز و رئیس موسسه پژوهان جهان معاصر با توجه به تخصص در زمینه مسائل روسیه به خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت:
متاسفانه در ایران علی رغم تمامی اخبار و توجهات به روسیه شناخت کافی از کشور روسیه برای مردم ایران وجود ندارد، همان طور که در میان مردم روسیه نیز شناخت کافی از ایران وجود ندارد.
با توجه به این نکته و حافظه تاریخی ایران و اتفاقاتی که به دلایل مختلف میان دو کشور رخ داده مردم شناخت کافی و واضحی از کشور روسیه ندارند، خبرگزاری های ایرانی نیز عمدتاً به دلیل سخت بودن یا غیر متداول بودن زبان روسی در ایران اخبار خود پیرامون کشور روسیه و تحولات ایران و روسیه را از خبرگزاری های عربی، انگلیسی و یا حتی فرانسوی برداشت می کنند که این خود دیدگاه متفاوتی را ایجاد خواهد کرد.
بنابراین با توجه به تحقیقاتی که در جامعه ایران نسبت به روسیه داشته ام، می توانم تحقیقا اعلام کنم که جامعه آماری این نظرسنجی و یا شرایط جامعه آماری بیانگر نظر عمده ملت ایران نیست.
آقای دکتر شعیب بهمن انتخاب شخصی خود را به دلیل همگرایی و روابط بالای میان دو کشور، روسیه دانسته و تاکید کرد:
روسیه نکاتی از جمله پهناورترین کشور جهان، حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل متحد، بیشترین میزان تسلیحات هسته ای، منابع انرژی غنی و اقتصاد متنوع را داراست که این کشور را تبدیل به متحدی مناسب برای ایران میکند، اما متاسفانه فقدان ارتباطات فرهنگی و انسانی میان دو کشور باعث میشود تا سایر همکاریها میان دو کشور نیز تحت تاثیر این فقدان قرار گیرد.
خبرگزاری اسپوتنیک