شعیب بهمن در رادیو گفتوگو تاكید كرد كه روسیه پس از جنگ اوكراین، تغییر دهندهی بسیاری از معادلات بینالمللی خواهد بود.
وی با اشاره به ناكامی امریكا در افغانستان و عراق و دیگر امورات نظام بین الملل كه بر قدرت ایالات متحده تاثیر گذار بودند، ادامه داد: بازیگران و قدرتهای دیگر در سطح بین الملل یك روند صعودی را تجربه كردند كه میتوان به روسیه و چین اشاره كرد.
ازاین رو امروز نظام بین الملل یك فضای گذار محسوب میشود كه دنیا از تك به سمت چند قطبی حركت میكند و بازیگران بزرگی مثل روسیه و چین تاثیرگذار خواهند بود و در كنار این، ایران یك قدرت منطقهای با تاثیرات منطقهای است.
بهمن با اشاره به این كه روابط ایران با این دو قدرت در آیندهی نظام بین الملل تعیین كننده خواهد بود، افزود: اتحاد قدرتهای بینالمللی تا حد بسیار زیادی شكل گرفته است و لذا در فضای بین الملل اهمیت بسیاری برای روابط ایران با این كشورها وجود دارد.
كارشناس ارشد مسائل اوراسیا در عین حال از تلاشهایی سخن گفت كه سعی میكند روابط ایران با روس و چین دچار خدشه شود ودر بخشی دیگر از سخنان خود در رادیو گفتوگو خاطرنشان ساخت: روسیه بعد از فروپاشی شوروی، روندها و گرایشات مختلفی را تجربه كرده است.
ابتدا تصور میشد این كشور خواهد توانست در ساختار یورو آتلانتیك ادغام شود و تلاش بسیار گستردهای هم برای توسعه مناسبات سیاسی اقتصادی با غرب صورت گرفت ولی آنها حاضر نشدند روسیه را به عنوان یك شریك راهبردی پذیرا باشند.
بهمن با بیان این كه گرایشات دیگری در فضای داخلی و خارجی روسیه پدید آمد كه با روی كار آمدن پوتین تلاش شد حوزه اقتصادی، امنیتی و… در این كشور سامان داده شود، اضافه كرد: پوتین مستقل حركت كرد تا امروز كه این موضوع بیش از پیش نمایان شده است.
وی خاطرنشان كرد: روسیه برای احیای قدرت خود در سطح بین الملل، میبایست روابط خود را با غرب به نحوی تنظیم میكرد كه منافع و امنیت ملی روسیه را تضمین نماید؛ از این رو با گذر زمان و رسیدن به امروز، روسیه سیاستی مستقل را پی گرفت كه تامین امنیت و منافع ملی روسیه در سطح آن قرار داشته است.
بهمن همچنین این الگو را قابل توجه خواند و تصریح كرد: روسیه برای تامین منافع ملی، وارد جنگ و درگیری نظامی شده است كه موضوعی قابل توجه است و با جنگ اوكراین، این امنیت وارد روندی جدید شده و بسیاری كارشناسان معتقدند آینده تحولات بین المللی تغییر خواهد كرد.